Alles veilig en vertrouwd voor in en om je woning. Samen met onze partners staan wij voor je klaar!

Alles voor in en om de woning
Voor iedere woning
Voor iedereen
Volledig comfortabel

Woning van het gas af?

2 minuten
-
Woningpartner
Veel bestaande meterkasten en vooral verouderde meterkasten zijn niet gebouwd op het intensieve stroomgebruik van deze tijd en bovendien zijn veel meterkasten niet netjes afgewerkt en oogt het direct bij het openen erg rommelig.

De bestaande meterkast in je huis

Bestaande meterkasten worden over het algemeen nauwelijks nog getest en zijn er veel meterkasten door particulieren of woningeigenaren zelf aangelegd of aangepast wat in sommige gevallen voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Meterkasten die in eigen beheer gemonteerd zijn behoren in veel gevallen tot de gevaarlijke meterkasten omdat deze niet volgens de algemene richtlijnen geïnstalleerd zijn.

Woning van het gas af

Veel Nederlandse huishoudens gaan van het gas af. Veel particuliere woningeigenaren maar ook verhuurders zoals: woningcorporaties en zorginstellingen zijn druk bezig om niet of minder afhankelijk te zijn van gasinstallaties en kiezen er zoveel mogelijk voor om over te gaan naar elektrische installaties. In veel gevallen zijn zonnepanelen en een inductiekookplaat een vrij makkelijke aanpassing in de meterkast in huis maar een warmtepomp en een laadpaal vraagt wel meer van de meterkast en daarom adviseren wij niet alleen particuliere klanten op dit gebied maar adviseren wij samen met onze partners ook  andere woningeigenaren zoals: woningcorporaties en beheerders en beleggers.

Veel bestaande meterkasten zijn niet meer van deze tijd.

Veel meterkasten in huis zijn er niet op gebouwd!
Als we kijken naar de huidige vraag van de meterkast in vergelijking met 15 tot 25 jaar geleden is de belasting van de meterkast nu fors gestegen. De meterkast van die tijd zou ruim voldoende zijn op de vraag in die tijd. Kleinere en in veel mindere mate waren er toen ook apparaten beschikbaar die continu stroom vroegen maar in vergelijking met de vraag van de meterkast toen is het in deze tijd niet meer weg te denken om de installatie aan te passen of zelfs geheel te vervangen omdat de vraag van de meterkast zo enorm gestegen is.

 

Zorg ervoor dat de meterkast veilig en geschikt is voor de installatie aanpassing die er gedaan wordt.
Woningpartner helpt je hier graag bij, wij vervangen, keuren en onderhouden meterkasten volgens NEN 8025 en NEN 1010.

Voor een aantal woningcorporaties en zelfs steeds meer particuliere woningeigenaren voeren wij samen met onze partners de  periodieke keuringen in de meterkasten van  de woning uit. Voor zakelijke klanten zoals woningcorporaties doen we dit bij mutatie en periodiek of planmatig op afspraak. Zelfs in het dagelijks onderhoud volgens afspraak en bij onveilige situaties worden deze keuringen uitgevoerd.

Een meterkast is geen opbergkast

Naast de grondige technische keuringen is het van belang om woningeigenaren en bewoners bewust te maken van de gevaren  het maken van een rommel in de meterkast. Wij controleren, adviseren en vinden veilig wonen belangrijk.

Meer informatie of een opdracht laten uitvoeren aan de meterkast?
Wil je de installatie van jouw woning laten keuren of is de meterkast erg verouderd of zijn er gebreken? Neem dan eenvoudig contact met ons op via: info@woningpartner.nl of zoek de juiste partner bij jou in de buurt.

Hoofdkantoor David Ricardostraat 13-13, 7559 SH Hengelo
Openingstijden
Maandag 9:00 - 17:00
Dinsdag 9:00 - 17:00
Woensdag 9:00 - 17:00
Donderdag 9:00 - 17:00
Vrijdag 9:00 - 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Laatste nieuws