Alles veilig en vertrouwd voor in en om je woning. Samen met onze partners staan wij voor je klaar!

Alles voor in en om de woning
Voor iedere woning
Voor iedereen
Volledig comfortabel

3 minuten
-
Woningpartner
Wanneer je een nieuwe cv-ketel laat monteren is het verstandig om een vuilafscheider te laten installeren. Het is goed om zuinig en duurzaam met je woning om te gaan en dus ook met je cv-installatie. Onze partners adviseren je uiteraard bij de aanschaf of installatie van je nieuwe cv-ketel.

Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat het voorkomen van lucht en vuil in je verwarmingssysteem jou een flinke besparing kan opleveren. Met het toepassen van een SpiroVent RV2 luchtafscheider en een SpiroTrap MB3 vuilafscheider in jouw verwarmingssysteem kan dit een besparing van tot wel 13% op jouw gasverbruik opleveren.

Zuinig omgaan met gas en de cv-ketel is een slimme besparing

Iedere cv-ketel krijgt in de loop van de jaren last van kleine vuildeeltjes en roestige vlokken die meegaan in het circuit van de cv-installatie. Doordat het water in cv-ketel rond wordt gepompt door de pomp die in de ketel zit is het onoverkomelijk dat deze deeltjes zich gaan verzamelen in de elementen van de cv-ketel. Na verloop van tijd en al in een korte periode begint de afzetting van roest en vuil in de ketel. Door de ophoping en zonder gemonteerde vuilafscheider is het erg vervelend maar komt een storing veelvuldig voor.

Dit is iets wat je niet wilt en vooral niet waneer het buiten koud is
Voorkomen is beter dan in de kou te komen zitten. Wij adviseren een vuilafscheider van Spirotech

Een vuilafscheider voor de cv-ketel helpt om geld te besparen

Een optimale installatie is ook voorzien van een luchtafscheider van Spirotech

Het gemak van een ketel en het bekende ontluchten van de installatie. Na het bijvullen van de cv-ketel moet het lucht uit de installatie worden gehaald. Doordat er lucht aanwezig is in de installatie ontstaat er ook vuil in de leidingen, radiatoren en je cv-ketel. Dit wil je niet omdat je hierdoor onnodige kosten maakt in het gasverbruik. De combinatie van het vuilscheden kun je dus optimaliseren door een luchtafscheider toe te voegen aan de installatie. Een luchtafscheider met magneet is onze aanbeveling voor jouw nieuwe installatie.

Een ideale combinatie en optimale gemak
Samenwerken en ineens goed doen. Wanneer er ook een luchtafscheider geplaatst wordt ga je duurzaam om met de cv-installatie in huis. De toevoeging van een luchtafscheider is dat het lucht wat in de installatie terecht is gekomen er automatisch uit gehaald gaat worden. Het ontluchten is dus overbodig geworden door de luchtafscheider.

Iedere cv-installatie moet van tijd tot ontlucht worden. Hoewel dat geen onoverkomelijke klus is, kunt u bij een nieuwe cv-ketel ook meteen kiezen voor een luchtafscheider. Die haalt voortdurend de overtollige lucht uit de installatie. U heeft er geen omkijken meer naar én u bespaart op uw gasverbruik. Door lucht in het systeem ontstaat er ook vuil. Laat u de magneet-vuilafscheider én de luchtafscheider plaatsen, dan kiest u voor de ideale combinatie.

Wil jij weten hoe jij niet alleen geld kunt besparen maar ook je verwarmingssysteem optimaal kunt beschermen?

Lees meer over deze duurzaame bespaar tips en producten

Hoofdkantoor David Ricardostraat 13-13, 7559 SH Hengelo
Openingstijden
Maandag 9:00 - 17:00
Dinsdag 9:00 - 17:00
Woensdag 9:00 - 17:00
Donderdag 9:00 - 17:00
Vrijdag 9:00 - 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Laatste nieuws